ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Бесплатне обуке наставника информатике

Mудл Mрежа Србије и Друштво за информатику Србије уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја организују бесплатну обуку наставника који предају наставни предмет Информатика и рачунарство у основним школама у Републици Србији.

Наставници ће се обучавати за коришћење и дисеминацију електронских наставних материјала везаних за наставну тему Рачунарство у V и VI разреду, као и хоризонталну подршку другим наставницима на регионалном нивоу.

Обука ће обухватити 60 наставника, трајаће 3 недеље (од 24. маја до 13. јуна 2017. године) и биће реализована у форми онлајн курса са завршним сусретом уживо.

Наставни материјали који ће, током обуке, бити представљени и стављени наставницима на располагање за употребу и даље дељење, настали су у оквиру пројеката “Визуелно програмирање за основце” и “Програмирање за основце”, које реализују Мудл Мрежа Србије и Друштво за информатику Србије под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Пројекте подржавају Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Фондација Петља.

Од полазника обуке очекује се да поставе темеље регионалне мреже подршке наставницима предмета Информатика и рачунарство (у свом окружењу) тако што ће:
• обавестити колеге из школа у окружењу о постојању електронских наставних материјала и
• саветодавно помоћи колегама у имплементацији новог наставног програма.

Молимо све заинтересоване наставнике који предају наставни предмет Информатика и рачунарство у основној школи, да попуне пријавни формулар, најкасније до 21. маја у 23.h.

Полазнике ћемо бирати на основу регионалне заступљености и мотивације за учешће на обуци.
Имена одабраних полазника биће јавно објављена 22. маја 2017. године на веб-местима Мудл мреже Србије и Друштва за информатику Србије.

 

Пријавни формулар се може наћи на веб-сајтовима удружења која реализују пројекат:

Друштво за информатику Србије

Мудл мрежа Србије

 

Loading