ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Благојевић: Важна улога Карловачке гимназије у образовном систему Србије

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милош Благојевић присуствовао је данас обележавању 230 година постојања Карловачке гимназије и том приликом честитао ученицима, наставницима и директору овај важан јубилеј.

Карловачка гимназија која има значајну улогу у образовном систему Србије. Оправдано се изборила своје место међу најпожељнијим средњим школама захваљујући квалитетној настави и ваннаствним активностима, посвећеном раду наставника и стручних сарадника, као и одговорном и ефикасном руковођењу“, рекао је он.

Како је додао, гимназија која прати савремене образовне токове и укључује се у програме размене, као и у реализацију међународних и националних пројеката обећава да ће дуго задржати овај реномирани статус.

Додао је да школа уписује ученике из целе Србије који су заинтересовани и посебно надарени за филолошке науке.

Нагласио је да је Карловачка гимназија је успела да задржи оптимизам, да негује и поштује своје ученике, да прихвата и шири нове идеје и да задржи корак са променама савременог друштва.

Први потпредседник Владе и министар Бранко Ружић упутио је честитку поводом 230 година постојања Карловачке гимназије и пожелео им још много добрих резултата и успех у даљем раду.

Loading