ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Брнабић и Ружић обишли реконструисану ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу

Председница Владе Србије Ана Брнабић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић обишли су данас Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу која је у потпуности реконструисана средствима из државног буџета преко Канцеларије за управљање јавним улагањима, у износу од преко 300 милиона динара.

Том приликом председница Владе Србије Брнабић је најавила будућа улагања у Нови Кнежевац, а као приоритет у наредном периоду поменула је улагање у постројење за пречишћавање отпадних вода, канализациону мрежу.

Ово је једна од 26 локалних самоуправа која је планирана у оквиру кредита који смо узели од Развојне банке Савета Европе (ЦЕБА), где радимо на пројектно-техничкој документацији и ја се надам да ћемо ускоро моћи да објавимо тендере„, навела је премијерка.

Основна школа „Јован Јовановић Змај“ основана је 1974. године и од тада није било значајнијих улагања у њено одржавање.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да је улагање у образовање је инвестирање у будућност и нагласио да је ова модерна школа у Новом Кнежевцу доказ који јасно указује на опредељеност државе да се у образовање у Србији константно улаже.

Само из буџетских средстава определили смо скоро 950 милиона динара ове године за основне и средње школе, факултете и ученичке и струдентске домове“ рекао је министар и додао да се додатна средства обезбеђују и из међународних кредита.

Из кредита Европске инвестиционе банке, кроз пројекат вредан 100 милиона евра, реконструисали смо до сада 147 основних и средњих школа, најмодернијом опремом опремили 60 од планираних 73, a адаптираћемо Ваздухопловну академију, која је ушла у систем дуалних студија, са 800.000 евра“ рекао је министар.

Loading