ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Честитке за остварен успех

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић данас се састао са представницима Друштва математичара , Војиславом Андрићем, председником Друштва математичара, Миљаном Кнежевићем , продеканом Математичког факултета и Бојаном Башићем, председником државне комисије за математичка друштва Србије.

Том приликом министар је честитао на оствареном успеху математичке екипе из Србије на 58. Међународној математичкој олимпијади у Бразилу и пожелео да и на наредним такмичењима наши представници буду окићени медаљама.

Успех који је на Међународној математичкој олимпијади у Бразилу постигла наша млада екипа је велики подстицај и доказ да у образовање морамо улагати  јер ћемо само тако будућим нараштајима обезбедити сигуран пут ка успеху, рекао је Шарчевић .

Председник Друштва математичара, Војислав Андрић исказао је захвалност Министарству просвете, науке и технолошког развоја на подршци коју је млада екипа математичара имала током боравка у Бразилу.

Тим младих математичара освојио је четири сребрне и две бронзане медаље као и 18. место у конкуренцији тимова из 111 земаља.

Loading