ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Деманти редакцији „Блиц“ директора Основне школе „Свети Сава“ из Бајине Баште

Митар Јовић, директор Основне школе „Свети Сава“ из Бајине Баште, доставио је Министарству просвете, науке и технолошког развоја деманти који је упутио редакцији „Блиц“. Деманти који можете прочитати ОВДЕ, преносимо у целости:

„У вези са текстом објављеним у дневном листу „Блиц“, број 6714, и то на насловној страни под насловом „Министар без милости за дечака – лептира“, као и на страни 2. и 3. под насловом „Вербићу, зар немаш милости за Деспота?!“, новинара Владимира Лојанице, у четвртак, 22. октобра 2015. године, објављене су неистините и нетачне информације.

У циљу објективног и истинитог информисања јавности, а у складу са Законом о информисању, тражимо да на истом месту где сте објавили нетачне информације објавите следећи деманти:

Колегиница Марина Петронијевић изводи наставу за ученика Деспота Лазића и настава никада није прекидана. Она никада није позивана од стране службеника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као што је наведено у Вашем тексту и није јој, како сте објавили, никада речено да више не може да буде плаћена за учење Деспота.

Такође, изјаве које сам ја , као директор школе дао , су извучене из контекста.

Наш ученик Деспот Лазић због здравствених проблема има организовану наставу на дужем кућном лечењу, а у складу са наставним планом и програмом, према потребама и могућностима ученика.

Ове школске године, било је потребно ускладити реализацију оваквог вида наставе са законским оквиром, те смо започели активности за добијање сагласности Министарстава, из кога смо добили информацију да ће наведено питање бити решено у најбољем интересу ученика.

Директор ОШ „Свети Сава“, Митар Јовић“

Loading