ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Додељене награде победницима конкурса Агенције за борбу против корупције

Агенција за борбу против корупције данас је уручила признања најбољим ђацима и студентима, учесницима литерарног и видео конкурса на тему  „Да ли треба да будем храбар да бих био поштен“.  Овај конкурс се одржава шести пут а неке од порука награђених радова су „Шта се то у свету дешава, да ли се све непоштењем решава“.

Ђаци су, такође, поручили и „Ако видиш да неко мито прима немој се правити да те то не занима“, 

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић ђацима је поручио да треба да се боре за оно у шта верују, макар стајали и сами у тој борби.

„Треба да личним примером покажемо које су то праве вредности“, рекао је Вербић.

Уручујући награде, директорка Агенције Татјана Бабић поручила је да су учешћем на том конкурсу ђаци постали активни чланови друштва, као и да такви Србији недостају.

Она је истакла да ђаци не треба да слушају поруку која им стиже од старијих „да треба скретати поглед“ или „да бити поштен значи бити глуп“.

Председник Одбора Агенције за борбу против корупције проф. Др Зоран Стојиљковић поручио је ђацима да не треба да буду „нафурани на новац и признања“ и да је најбитније да у животу имају пријатеље.

Награђеним за најбоље литерарне радове и кратке филмове уручене су плакете и књиге. Међу лауреатима су ђаци из школа широм Србије.

Више информација пронађите на ЛИНКУ.

Loading