ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Годишњи пријем за директоре основних и средњих школа

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је у Патријаршији српској у Београду годишњем пријему за директоре основних и средњих школа са територије Архиепископије београдско-карловачке.

Његова светост патријарх српски Иринеј указао је на важност сусрета представника Цркве и образовања. „Наш сусрет и разговор о веронауци постао је традиција, а оно што је традиција постаје историја. Веронаука је од велике важност, јер човек може бити образован али не и на моралној висини, ту празнину би требало да попуни верска настава“, рекао је патријарх Иринеј. Патријарх је истакао као важно питање решење статуса учитеља веронауке који сваке школске године закључују уговор на одређено време.

Министар Шарчевић је истакао да ће питање статуса вероучитеља бити решавано у складу са законским могућностима. У име директора присутнима се обратила Сузана Спасојевић, директорка Основне школе Милан Ђ. Милићевић. „Верска настава је добродошла јер пружа оно што је најпотребније, веру, наду и љубав“, рекла је Спасојевић.

Loading