ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада донирао рачунаре

Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада донирао је 30 лаптоп рачунара Министарству просвете, науке и технолошког развоја, који ће бити прослеђени школама. Уговор о донаторству потписали су  Младен Шарчевић, министар просвете, науке и технолошког развоја и проф. др Јан Туран, директор Института.

Министар Шарчевић је , захваливши на донацији, истакао  да  Институт за ратарство и повртарство из Новог Сада спада у ред најуспешнијих научних институција у Републици Србији.

Док чекамо новац из европских фондова и кредита не седимо скрштених руку, већ смо ангажовали сопствене снаге и почели  веома захтеван посао дигитализације целокупног образованог система, рекао је Шарчевић.

Донација је реализована на основу позивног писма које је Министарство упутило друштвено одговорним компанијама да се прикључе пројекту опремања школа савременом информатичком опремом.

Директор Института проф. др Јан Туран рекао је да се Институт, као државна научна институција, радо одазвао позиву Министарства, и изразио задовољство на прилици да помогну реформу образовања. Он је подсетио да Институт има јако добру сарадњу  са пољопривредним школама, којима веома често донира семена за школска добра.

Потписивању Уговора присуствовали су проф. др Богдан Кузмановић, председник УО Института, др Сања Васиљевић, помоћник директора за научноистраживачке послове и Горан Петровић, помоћник директора за ИТ.

До сада су се позиву Министарства за донацију опреме школама одазвали НИС, Транснафта и бројне компаније посредством Ротари клуба Србија и Црна Гора.

Loading