ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јавним предшколским установама дистрибуиран Приручник за документовање

У оквиру системске подршке предшколским установама у Србији у процесу примене нове програмске концепције, као и прописаног начин вођења педагошке документације у складу са новим Основама програма предшколског васпитања и образовања „Године узлета“, Министарства просвете, науке и технолошког развоја  уз подршку пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ припремило је Приручник за документовање.

Приручник за документовање штампан је у тиражу од 10.600 примерака који омогућава да га у оквиру сваке јавне предшколске установе, добију сви стручни сарадници и сви тренери/ментори за Основе програма, као и скоро свака васпитна група.

Такође, Приручник ће бити достављен и свим факултетима, средњим и високим школама које образују васпитаче, као и васпитачима који реализују припремни предшколски програм у организацији основних школа.

Приручник припада серијалу приручника и водича под заједничким називом „Линије лета”, који су припремљени на Институту за педагогију и андрагогију Филозофског факултета Универзитета у Београду, а издавач је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У припреми су и Водич за уређење простора у дечјем вртићу, Водич за развијање интегрисаног приступа учењу кроз теме/пројекте, Приручникa о специфичностима стратегија васпитача у развијању програма у складу са узрастом деце, чиме се заокружује подршка практичарима у предшколским установама, када је реч о развијању ресурса – стручних материјала.

ПРЕУЗМИТЕ:

 

 

Loading