ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Караван ”Дух младости” у Бољевцу

Караван „Дух младости“ одржан је у општини Бољевац. Манифестацију je отворио Небојша Маријановић, председник општине, изразивши задовољство што је баш Бољевац, иако мала општина, имала прилику да буде међу првим градовима који учествују у Каравану.

Основна идеја је да пробамо уз помоћ оваквих садржаја да променимо свест људи о томе како би многе активности требало да изгледају и какав однос треба да буде према образовању, као важној карици у развоју нашег друштва – нагласио је Маријановић.

Ми Срби смо малољудан, али не и мали народ. Народ који има Теслу, Пупина, Руђера Бошковића, Миланковића и многе друге велике умове је огроман – рекла је Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање. Грујић је истакла да наша деца заслужују најбољи вид образовања и навела као пример Средњу школу „Никола Тесла“ у Бољевцу , која од наредне школске године уводи два образовна профила по дуалном систему. Школа је већ успоставила сарадњу са компанијом „Агромеханика“.

Концепт дуалног образовања је за нас од изузетног значаја и управо смо једни од иницијатора да се дуално образовање уведе у СШ „Никола Тесла“ с обзиром на то да су нама кадрови образовних профила који ће заживети овде од јако великог значаја- навела је Тања Милановић испред компаније „Агромеханика“.

Дејан Тошић, директор Привредне коморе Зајечар навео је да  улагањем у инфраструктуру, кадрове и ђаке „Агромеханика“ представља добар пример, не само у тимочком региону, већ и целој Србији.

У име омладинске организације „Spirit of Youth“ посетиоцима се обратила регионална директорка, Марија Нешић, која је истакла посебно задовољство што је Министарство просвете, науке и технолошког развоја баш у овој организацији препознало поуздане партнере за промоцију дуалног образовања по Србији.

Наредни дани Каравана „Дух младости“ биће одржани 15. и 16. јула у Јагодини и Петровцу на Млави. Градови ће имати прилику да учествују у акцији коју организују „Spirit of Youth„ и „Радио С“ – „Згиб зона“  у којој град који уради највише згибова осваја реновирање дечијег парка или спортског игралишта по жељи.

Loading