ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Краљево први пут домаћин републичког такмичења из физике

Основна школа „IV краљевачки батаљон“ била је, по први пут,  домаћин републичког такмичењa из физике за ученике основних школа, од 6. до 8. разреда, и том приликом угостила 555 ђака са територије Републике Србије.Помоћник министра за предшколско и основно образовање др Милан Пашић свечано је уручио награде најбољим такмичарима и честитао свим учесницима на успешној организацији такмичења.
Циљ такмичења јесте афирмација образовно-васпитног рада , ваших постигнућа и подизање квалитета образовања. Према речима републичке комисије, показали сте одлично знање, упркос изазовима у којима смо се нашли, на чему вам се захваљујем и честитам, као и вашим наставницима, поручио је помоћник министра.
Градоначелник града Краљева др Предраг Терзић честитао је ученицима добитницима признања.
Победама на општинским и регионалним такмичењима показали сте да сте најбољи физичари у својим срединама, а на највишем нивоу показали сте јако добре резултате, поручио је градоначелник, истакавши да је Краљево овог викенда домаћин и великог такмичења из области шумарства и обраде дрвета на ком учествују деца са територије Србије и из земаља из окружења.
Руководилац Школске управе Бојана Маринковић изразила је задовољство што је баш краљевачкој школи припала част да организује једно од најмасовнијих републичких такмичења, па захвалила Друштву физичара Србије и Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије на указаном поверењу.Председник Друштва физичара Србије проф. др Братислав Обрадовић поздравио је младе физичаре, своје будуће колеге и колегинице, честитавши им на досадашњем успеху.Марина Вучинић, директорка школе у обраћању ученицима истакла је да треба да буду поносни на своје знање.
Образовање је оно чему сви тежимо, а ви сте својим радом и залагањем показали да сте најбољи међу најбољима. Наставите да га увећавате и да га једног дана искористите за добробит свих нас. Сви сте данас победници, поручила је директорка школе навела је да је велика  угостити најбоље физичаре наше земље и бити домаћин овако велике смотре науке и знања која ће допринети промоцији града и школе, али и науке и знања.
Поред такмичења из физике, Основна школа „IV краљевачки батаљон“ истовремено је домаћин и два окружна такмичења – из српског језика и из хемије, а у мају ће бити домаћини и републичког такмичења из математике.Помоћник министра Пашић, истог дана, присуствовао је 14. стручном сусрету стручних сарадника и сарадника предшколских установа Србије под називом ,,Вртић као простор континуираних промена, учења и развоја“ у Врњачкој Бањи.   
Loading