ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Квалитет нашег Националног модела дуалног образовања препознат у Индији

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић разговарала је са државном министарком за спољне послове Републике Индије, Минакши Лекхи, у оквиру Комеморативног скупа у част шест деценија од оснивања Покрета несврстаних земаља, који је одржан у Београду. Државна министарка исказала је велико интересовање за унапређење билатералне сарадње у области образовања, а посебно у области дуалног образовања.

На састанку се разговарало о могућностима увођења и имплементације дуалног образовања у Републици Индији. Помоћница министра је том приликом представила Национални модел дуалног образовања, који се успешно спроводи у нашој земљи, а државна министарка је била заинтересована и да сазна досадашња искуства са реализацијом дуалног образовања у Србији, како би се онo могла применити и у Индији.

На састанку је предложена и посета представника нашег министарства школама у Индији, да би се боље сагледале потребе и могућности те земље, како би Република Србија помогла у успостављању дуалног образовања у образовни систем Републике Индије, по нашем моделу.

Такође се разговарало о потенцијалном потписивању меморандума о будућој сарадњи између Републике Србије и Републике Индије, у области дуалног образовања, са посебним фокусом на развој ваздухопловства, сарадњи и школовању студената из Индије у Републици Србији.

Loading