ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Матуранти СРЕЋНО

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас почетку завршног испита из матерњег језика у Основној школи „Бранко Ћопић“. Уочи почетка тестирања министар Шарчевић је пожелео срећу матурантима и рекао да очекивани резултати  неће изостати уколико раду приступе одговорно и пажљиво, прате потребна упутства, искористе расположиво време, којег има довољно, како за рад тако и за проверу урађеног.

„Желим вам мање треме, више концентрације и да на најбољи начин покажете знање које сте стекли протеклих година. Такође, надам се да сте направили прави избор када је средња школа у питању и да ћете успети да упишете оно што сте и наумили“, поручио је министар.

У изјави за медије министар је истакао да је припрема тестирања протекла без било каквих неправилности, и да ће по завршетку тестирања бити анализирана сва одступања.

„Послали смо писмо којим смо ободрили школске управе и директоре школа, али смо у том писму јасно поручили да смо врло озбиљни и да тражимо максималну посвећеност да тестови прођу у најбољем реду. После ћемо анализирати сва одступања, где се појављује други рукопис, друга хемијска, углавном то раде наставници и људи који прегледају и јасно им поручујемо да то нећемо толерисати“, рекао је Шарчевић.

Када је реч о плану уписа министар је нагласио да је ове године први пут направљен рационалан план и да је интерес деце био у фокусу.

Loading