ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка Ђукић Дејановић присуствовала је данас интонирању химне у Петој београдској гимназији

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обишла је данас ученике Пете београдске гимназије и пожелела им успех у новој школској години.

Пре свега желим ученицима, наставницима и родитељима срећан почетак нове школске године. Желим вам да на леп начин стичете знања, али и да негујете социјалне вештине и међусобну комуникацију“, казала је Ђукић Дејановић која је присуствовала интонирању химне Републике Србије у тој школи.

Она је новинарима рекла да је једна од новина у новој школској години смањен број ученика у одељењима првог разреда на 28 ученика што ће омогућити квалитетнији рад и праћење наставе у основним и средњим школама.

Додала је да ће нови информациони систем Здравитас омогућити праћење моторних активности ђака од трећег разреда до завршетка средње школе, како би се уочиле евентуалне неправилности и на време отклањале.

Говорећи о средњем образовању, министарка је навела да су ученицима ове школске године понуђени потпуно нови образовни профили, као и модернизовани профили у складу са захтевима тржишта рада.
Министарка Ђукић Дејановић посетиће данас и Основну школу „Деспот Стефан Лазаревић“ у Београду, Основну школу „Ђура Јакшић“ у Новом Пазару, док ће у Медицинској школи у том граду присуствовати састанку актива директора.

Loading