ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка обишла ученике из дијаспоре у Летњој школи српског језика у Научно-образовном културном центру у Тршићу

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић обишла је данас у Научно-образовном културном центру „Вук Kараџић“ у Тршићу ученике из дијаспоре који похађају летњу школу српског језика и културе „Лето у завичају“.

Министарство просвете ове године по трећи пут организује овакву летњу школу за ученике из дијаспоре. Важно је да што боље упознају свој језик, културу и традицију“, рекла је министарка и додала да је кроз ову школу до сада прошло 540 ученика.

Истакла је да ученици допунских школа на српском језику у иностранству овде бораве у пратњи својих наставника, у три смене, за време школског распуста.

Надам се да ћете одавде понети нова знања, вештине, али и лепе успомене на дружење да вршњацима“, рекла је министарка ученицима током обиласка језичких и уметничких радионица у којима деца учествују. Тренутно у Центру борави 92 ученика из Грчке, Малте, Италије и Немачке.

Министарка је такође обишла и ученике у Основној школи “Вукова спомен школа” и присуствовала приредби коју су припремили наставници и деца која похађају програм “Лето у завичају“.

Министарка је подсетила да Министарство просвете овај пројекат реализује у складу са Стратегијом развоја образовања и васпитања у Републици Србији до 2030. године, кроз посебан циљ, а то је унапређен однос према српском језику и књижевности као основним елементима националног и културног идентитета и унапређивање школовања на српском језику у дијаспори.

Loading