ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министарка просвете на отварању Недеље шпанског језика

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић  присуствовала је на Филолошком факултету скупу поводом почетка прве Недеље шпанског језика у Србији и истакла да у Србији постоји велико интересовање за шпански језик у културу.

“Циљ овог значајног мултидисциплинарног догађаја је да истакне значај и важност шпанског језика у свету, као и да га приближи широј јавности у нашој земљи”, рекла је она.

За шпански језик и културу постоји велико интересовање и у Србији, не само на високошколским установама.

Додала је да се у  128 основних и средњих школа у Србији, као други језик изучава се шпански.

“Афирмацији шпанског језика допринела је и популарност шпанске кинематографије и хиспанске књижевности. Такође, када је реч о промоцији шпанског језика значајна је и улога Института Сервантес, као и различитих удружења који промовишу овај језик. Верујем да ће популарност овог језика из године у годину расти”, рекла је она.

Она је захвалила и Катедри за хиспанистику Филолошко-уметничког факултета која је у сарадњи са Амбасадом Шпаније, Амбасадом Аргентине и Амбасадом Мексика у Београду организовала „Недељу шпанског језика у Србији“, која ће бити инспиративна не само за студенте, већ и за све љубитеље и познаваоце шпанског језика и хиспанске књижевности и културе.

 

Loading