ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министри са студентима у акцији поводом обележавања Дана планете Земље

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и министарка екологије и заштите животне средине Ирена Вујовић присуствовали су данас почетку акције студентских парламената поводом обележавања Дана планете Земље и том приликом посадили садницу.

Данас смо се окупили на позив студената који су бројем организација које учествују у овој акцији показали да им је важно да животна средина буде тема коју не смемо запоставити. Стварањем боље животне средине, стварамо квалитетније услове за будућност и здравији живот свих нас“, рекао је министар и додао да важно је да млади људи, као носиоци друштва јединствено наступе у акцијама, јер тако шаљу јасну поруку да су млади активни и да желе да раде на добробит друштвене заједнице.

Данашњом акцијом сађења 120 садница у студентским домовима у Београду и преко 200 садница у Србији, желим вам да ово буде само почетак акција на којим ћемо вас ми као ваше ресорно министарство подржавати и помагати да се изборите за ваше циљеве“, нагласио је министар Ружић.

Он је честитао Центру за едукацију и развој омладине Београда и Студентској конференцији универзитета Србије на организацији оваквог догађаја и поруци коју на Дан планете земље студенти у шест градова наше државе шаљу, као и Установи Студентски центар Београд који из године у годину омогућава студентима погоднији живот у студентским домовима.

Ова акција спроводи се у шест градова уз подршку осам студентских парламената универзитета и преко 50 студентских организација. Простор и саднице обезбедиле су Установе Студентских центара и Научно технолошки паркови.

У Београду у осам студентских домова биће засађено 120 стабала које је обезбедила установа Студентски центар Београд. Саднице које ће бити посађене су јаворов млеч, питоми кестен, црни бор, крушина, копривићи.

Укупно са осталим градовима (Ниш, Косовска Митровица, Нови Сад, Крагујевац и Нови Пазар) у којима се налазе универзитети, студент ће засадити преко 200 садница и тиме обележити Дан планете земље.

Loading