ЋИРИЛИЦА | LATINICA

На Старој планини одржан Самит младих лидера 2020

Самит младих лидера 2020 одржан је на Старој планини у организацији  Центра за едукацију и развој омладине Београда уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта.

На дводневном скупу посвећеном перспективама  развоја образовања у Републици Србији и унапређењу студентског стандарда учествовао је и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић.

Министар је говорио о проширењу капацитета факултета и студентских домова, као и о сарадњи приватног сектора са високошколским установама и усмеравању студената у даљем развоју њихових професионалних каријера, као и значају дуалног образовања у области високог образовања.

На Самиту су, осим представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја учествовали и представници Министарства омладине и спорта,  Службе за управљање кадровима у Влади Републике Србије, Развојне агенције Србије, Студентске конференције универзитета Србије, Центра за едукацију и развој омладине Београда, Установе Студентског центара ,,Београд“, Студентског одмаралишта Србије, као и студенти и професори са високошколских установа.

 Међу учестницима били су и професор емеритус др. Слободан Ћамиловић, директор Службе за управљање кадровима у Влади Републике Србије проф. др. Данило Рончевић, в. д. директор Развојне агенције Србије Радош Газдић, саветник министра за високо образовање проф. др. Татјана Цветковски, доц. др. Срећко Бачевац и др.

О унапређењу студентског стандарда са студентима су разговарали и директори установа студентског стандарда.

Самит је организован уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Loading