ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Национални савет за високо образовање подржао нацрт одлуке о промоцији Академије струковних студија Београд

Национални савет за високо образовање усвојио је данас једногласно нацрт одлуке министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића о промоцији Академије струковних студија Београд уједињавањем Београдске пословне школе и Високе пословне школе струковних студија у Блацу.

Образлажући нацрт одлуке пред члановима Националног савета за високо образовање Шарчевић је рекао да је предлог урађен на основу анализа.

Тражећи неко рационално решење, а да очувамо капацитет професорски, као и студентски дошли смо до једне идеје која је легитимна и позитивна о формирању јединствене Академије која би обухватила школе у Београду и Блацу и сва њихова истурена одељења, рекао је он.

Министар је навео и да би се на тај начин, између осталог, избегли и дупли студијски програми.

Мислим да је ово легитимно право оснивача да предложи нешто што је боље са више аспеката, навео је Шарчевић и додао да је руководство школе из Блаца подржало овај предлог.

Национални савет за високо образовање разматрао је данас и предлог кандидата за чланове Комисије за акредитацију и проверу квалитета (КАПК) по конкурсу 21. јуна 2018. године.

Loading