ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Немачка снажно подржава Србију у реформама образовања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас на састанку са амбасадором Немачке Томасом Шибом да Србија цени снажну подршку Немачке европској будућности наше земље, као и развоју овдашње привреде и прилагођавању образовног система њеним потребама.

Министар је рекао да је Србија уз подршку Немачке, а у сарадњи са ГИЗ-ом,  ушла у реформу средњег стручног образовања и развила образовне профиле у области економије и посебно истакао подршку Немачке у креирању националног модела дуалног образовања.

Наш образовни систем по дуалном моделу образује 2.700 прошле године уписаних ученика, на развоју дуалног образовања сарађујемо, а са немачким компанијама попут  компаније MTU Maintenance Srbija. Захваљујући овој сарадњи ученици из Ваздухопловне академије стицаће практична знања у овој компанији», рекао је Ружић.

Министар и амбасадор су констатовали да се процедура за отварање  немачке школе у Београду приводи крају и да ће ова школа коју ће моћи да похађају и ђаци из Србије, бити веома значајна за децу радника из Немачке који су запослени у бројним и великим немачким компанијама који послују у Србији.

Све је више компанија из Немачке које улажу или желе да улажу у Србију“, рекао је тим поводом амбасадор Шиб.

 

Loading