ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Незаконита опструкција рада није у интересу деце

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ни на који начин није дестабилозовало рад у Основној школи ”Светозар Милетић” у Београду. Министарство је на основу извештаја Републичке просветне инспекције донело једину, законом предвиђену одлуку.

На делу је очигледна незаконита опструкција рада која има за циљ поништавање легитимних и на закону заснованих одлука. Након што су уз разрешеног директора стале опозиционе странке свима је јасно да се иза протеста родитеља крије политички мотивисан покушај Љубомира Мусуровића да сачува функцију директора.

Министарство је последњих дана под много већим притиском од стране родитеља који желе да њихова деца похађају наставу, али им је то онемогућено опструкцијом у школи. Апелујемо на родитеље да превасходно мисле на своју децу и да се сете да је основно образовање обавезно законом. Такође, указујемо и на члан 6. Закона о јавном окупљању у коме се јасно каже да испред школе није дозвољено окупљање. ( Члан 6. Закона о јавном окупљању- Окупљање није дозвољено на месту на којем због карактеристика самог места или његове посебне намере, прети опасност од наступања угрожавања безбедности људи и имовине, јавног здравља,морала, права других или безбедности Републике Србије. Под местом сматра се простор испред здравствене установе, ШКОЛЕ, предшколске установе, као и простор испред објекта од стратешког или посебног значаја за одбрану и безбедност Републике Србије).

Убеђени смо да један просветни радник не би смео себи да дозволи да злоупотреби поверење родитеља и ради на штету ученика. Уколико разрешени директор сматра да одлука Министарства није у складу са законом на располагању му је законом предвиђена процедура. Што се тиче дела запослених који бојкотују рад подсећамо их да њихово поступање није у складу са законом.

Loading