ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Обележена годишњица Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић присуствовао је обележавању 69. годишњице Института за биолошка истраживања „Синиша Станковић“. Он је честитао запосленима годишњицу и поручио да је уверен да ће након ратификације уговора са Европском инвестиционом банком, следећа годишњица Института бити обележена у атмосфери почетка изградње нових капацитета Института.

Присутне је поздравио и академик Љубиша Ракић и навео је Институт постигао значајне резултате и огромне прилоге светској науци.

„Наш институт је био и остао један од водећих института у области фундаменталне, али и фундаменталне примењене науке. Добро је да добијемо велике фондове које наша држава иницира и закључује, али оно што је капитал овог института је веза са одговарајућим лабораторијама и заједничка сарадња која се показала оправданом у најтежим тренуцима“, рекао је Ракић. Академик Ракић је нагласио да армија младих људи у Институту, представља капитал Србије.

На скупу се обратила и проф. др Нада Ковачевић, проректор Универзитета у Београду, а директор Института др Павле Павловић презентовао је резултате рада и навео да је на Институту запослено 310 сарадника, од чега су 274 истраживача,а од њих су 198 доктори наука. Др Павловић је истакао да је објављено преко 2000 публикација у последњих пет година, а 1002 рада у међународним часописима. У Институту се, према речима директора реализује и 37 међународних пројекта.

Loading