ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Објављен Предлог листе за нове кориснике стипендија за надарене ученике и студенте, рок за приговор три дана

Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је Предлог ранг листе о додели ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима у Републици Србији за школску 2020//2021. Предлог листе се односи на студенте и ученике који су се први пут пријавили на конкурс Министарства за доделу ових стипендија и који су прошли потребна тестирања, док је листа ученика и студената којима је, због остварених резултата и испуњених услова, настављена исплата ученичких и студентских стипендија за надарене ученике и студенте објављена раније.

Приговори на Предлог ранг листе за школску 2020//2021. могу се доставити у року од три дана од дана истицања Предлога ранг листе на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја, односно до 26.12.2020. години.

Приговори се шаљу Министарству препорученом поштом или непосредно преко писарнице на следећу адресу:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја – Група за ученичке и студентске кредите и стипендије,

са напоменом ,,Конкурс за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима у Републици Србији,

Немањина 22-26, 11000 Београд.

 

Министарство обавештава предложене кандидате да се стипендије исплаћују путем УНИКРЕДИТ БАНКЕ и да је потребно да отворе рачун у овој банци уколико немају.

Комисија Министарства ће по истеку рока за приговоре утврдити коначну ранг листу о додели стипендија за изузетно надарене ученике и студенте и објавити је на сајту.

Осим редовних стипендија, Министрство просвете, додељује стипендије за изузетно надарене ученике и студенте, које се исплаћу у 12 месечних рата.  У периоду од школске 2013/14. године до данас, Министарство је подржало укупно 3750 надарених студената и 1362 надарена ученика.

Loading