ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Oтворен нови ученички блок и фискултурна сала у ОШ „Војвода Степа“ у Кумодражу

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовали су данас отварању новог ученичког блока и фискултурне сале у Основној школи „Војвода Степа“ у Кумодражу.

Премијер је том приликом истакао да је те школа  добила нову фискултурну салу и 13 савремено реновираних учионица и подвукао да је веома важно да деца могу да науче на грешкама из наше историје, али и да могу да буду васпитавана да управљају савременим технологијама.

Фискултурна сала у Основној школи „Војвода Степа“ биће опремљена додатним справама за вежбање, а кабинети рачунарском опремом, аудио и видео-опремом и наставно –техничким средствима.

Школа је осим фискултурне сале добила и 13 учионица уместо старе азбестне зграде која је напокон уклоњена. Радове је финансирала Европска инвестициона банка, а носилац пројекта је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Школа у Кумодражу  постоји још од 1894. године а прва зграда која је изграђена на данашњем месту датира још из 1910. године. Данас основну школа „ Војвода Степа“ похађа 819 ђака.

 

Loading