ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Почео завршни испит у августовском року

Завршни испит у августовском року, у складу са Kалендаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2023/2024. годину, почео је данас полагањем теста из српског, односно матерњег језика.

Завршни испит у овом року полажу ученици осмог разреда и полазници функционалног основног образовања одраслих који из различитих објективних разлога нису полагали у јунском року. Полагање је организовано у 52 школе,

Ученике и полазнике функционалног основног образовања одраслих који испит полажу у Основној школи „Иван Горан Ковачић“ обишао је помоћник министра за предшколско и основно образовање Милан Пашић, пожелео им је срећу и поручио да у средњим школама има довољно места за све ученике.

Полагање теста из српског, односно матерњег језика и теста за полазнике по програму функционалног основног образовања одраслих биће одржано у среду, 14. августа од 9 до 11 часова, а теста из математике у четвртак, 15. августа од 9 до 11 часова. Полагање трећег теста биће у петак 16. августа од 9 до 11 часова. Коначни резултати завршног испита биће објављени 19. августа 2024. године до 20 часова.

На завршни испит из српског, односно матерњег језика у августовском року изашло је 154 ученика и 108 полазника функционалног основног образовања одраслих.

 

Loading