ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Подршка РТС у такмичењу за избор најбоље технолошке иновације

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и в. д. генералног директора РТС Никола Мирков потписали су данас Уговор о пословно-програмској сарадњи у вези са промоцијом научне и иновационе делатности и медијском подршком такмичења за избор најбоље технолошке иновације Републике Србије у 2015. години.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији је државни пројекат и непрекидно се одржава почев од 2005. године и отворено је за све становнике Србије, као и наше људе који живе и раде у другим земљама.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију пружа шансу свим физичким и правним лицима, као и за ту прилику формираним радним тимовима, да квалитет својих бизнис идеја провере и упореде у односу на друге. Такмичење је намењено промоцији предузетништва у Србији и развијању свести о важности иновативности, познавању савремених технологија и организационих решења, као основе свеукупног напретка нашег друштва. Такмичење траје целе календарске године и да би се успешно провело, неопходно је испоштовати, као и претходних година устаљен календар, везан за рад организационог тима и самих учесника, а све се завршава крајем децембра финалом у живом преносу на РТС-у. У досадашњих десет година, у систему такмичења је учествовало 2244 тима и преко 6600 учесника, основано преко 75 нових предузећа. Предвиђене награде победницима у различитим категоријама, су усмерене ка претварању идеје у производ као и стварање нових предузетничких јединица. Иновације које се пријављују могу бити од једноставних производа па до високо технолошких решења која се могу потврдити на тржишту, што и јесте основни критеријум при вредновању резултата иновационих и пројеката.

Loading