ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Посета првој средњој школи у Голупцу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас у Голупцу  издвојено гимназијско одељење Средње школе из Великог Градишта, прво одељење средње школе у историји те општине.

Голубац је једна од општина које су ове године добиле издвојено одељење гимназије како бисмо деци омогућили да се образују у месту у коме живе, рекао је министар Шарчевић и подсетио да је већи број гимназијалаца циљ Стратегије образовања 2020.

Како бисмо остварили оно што пише у стратегији, да 40 одсто средњошколаца чине гимназијалци,  нисмо дозволили да се снизе критеријуми, већ смо реформисали гимназијско образовање, кроз нови, информатички смер, али и изборне пакете.Када су у питању мање општине неке од проблема са школским простором биће решени кроз мрежу школа, али и применом решења из новог системског закона која се тичу организације рада образовно васпитних установа, рекао је Шарчевић.

Током посете Голупцу министар се састао са председником општине Небојшом Мијовићем  и обишао  Oсновну школу ”Бранко Радичевић”.

Председник општине захвалио се министру на прилици да деца из Голупца први пут иду у средњу школу у свом месту. Мијовић је рекао да је у последње две године из општинског буџета уложено 35 милиона динара у обнову школских објеката и да је план да у наредном периоду завршимо реконструкцију преосталих објеката.

Loading