ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Представљени резултати образовних програма реализованих у Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу

Резултати програмских активности посвећених изучавању српског језика, књижевности, културе и етнологије, које су од јула до септембра 2018. године реализоване у Образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу представљени су 22. децембра на скупу на Учитељском факултету.

Циљ скупа је био да се широј стручној и културној јавности представе резултати остварени у 2018. години, али и активности којима би се у 2019. години у овом центру популаризовале националне науке.

Скуп је отворила помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Габријела Грујић, која је пожелела добродошлицу гостима и учесницима скупа.

Она се посебно захвалила руководиоцима радионица и младима, студентима и средњошколцима, који су посвећено учествовали у радионицама реализованим у ОКЦ „Вук Караџић“ у Тршићу.

Велико ми је задовољство што смо у могућности да данас представимо широј јавности резултате свих активности које су се реализовале у Центру и публикујемо их у виду Зборника који ће бити део грађе библиотеке основане у Тршићу, казала је Габријела Грујић.

Учесницима и гостима обратили су се и директорка ОКЦ „Вук Караџић“ у Тршићу Александра Пурић, координатори радионица Александар Јовановић, Марина Николић, Данка Лајић Михајловић, Милош Миленковић и Драгана Грбић, који су окупљенима представили концепте и резултате радионица одржаних током лета 2018. године у Тршићу. Председница Програмског одбора ОКЦ „Вук Караџић“ у Тршићу Весна Матовић представила је активности које се планирају за наредну, 2019. годину, у овом Центру. 

Други део скупа био је радни, а радове су представили полазници летошњих радионица. У радном делу учествовали су: студенти Филозофског факултета у Београду (учесници Етнолошког семинара), студенти јужне славистике из Немачке, Русије, Пољске и Италије (полазници Преводилачке радионице) и ученици средњих школа у Србији и Републици Српској (полазници образовно-истраживачких радионица: Историја српске културе; Фолклористички камп и Жаргонизми, фразеологизми, дијалектизми у односу на стандардни језик) .

Руководиоци програма поделили су учесницима Потврде о похађању образовно-истраживачких радионица.

Loading