ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Предузете све мере у предшколској установи у Власотинцу

Oд 11.маја 2020.године почеле су са радом предшколске установе на територији Србије. Пре почетка рада све установе су дезинфиковане према инструкцијама укључујући ПУ ,,Вукица Митровић“ у Лесковцу и ПУ ,,Милка Диманић“ у Власотинцу. Већина запослених је добровољно урадила тестирање на основу кога је утврђено је да су две сестре које раде на превентиви имале позитивне резултате на корона вирус.

Потврђено је да су Б. М. из Лесковца и Ј. Б. из Власотинца позитивне на СOVID 19.Сви запослени у Лесковцу који су били у контакту обавештени су да не долазе на посао и код њих су урађена поновна тестирања која су била негативна.

Сестра на превентиви у ПУ ,,Милка Диманић“ у Власотинцу била је присутна на послу пре добијања резултата само 30 минута и преузела је документацију од родитеља са заштитном опремом која је прописана.

Сестра на превентиви је била на послу и примила једно дете, коју је васпитачица преузела од родитеља и са свим мерама превенције предала васпитачици из групе. Сестра на превентиви није имала близак контакт са тим дететом осим преузимања два документа која су потребна за пријем детета у вртић (потврда педијатра и документ о радном ангажовању родитеља). Након тога је дежурни васпитач одвео дете код свог васпитача из групе, потврдила је директорка Снежана Филиповић.

Када су стигли резултати у 7 и 30, сестра на превентиви је истог момента удаљена са посла, извршена је дезинфекција тог простора, обавештен Завод за Јавно здравље Лесковац, кризни штаб Општине Власотинце, санитарна инспекција и Школска управа. Извршена је дезинфекција тог објекта од стране Завода за јавно здравље,

Дана 11.5. дошло је петоро деце у вртић која и даље долазе, а родитељи не показују никакву забринутост. Сестра на превентиви нема никакве симптоме нити је имала тога дана, а ни раније, изјавила је Филиповић.

Испекција ће утврдити могуће неправилности у овом случају и предузети мери у складу са законом.

Loading