ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пријем за ученике и студенте који ће посетити Кину у оквиру програма Међународне културне размене младих

Председник Србије Александар Вучић примио је данас српске ученике и студенте који у оквиру програма Међународне културне размене младих путују у Kину, а пријему је присуствовала и министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Председник Србије оценио је да ће време проведено у Kини за ученике и студенте из Србије представљати нешто најважније.

„Ово је за њих изузетна прилика да науче нешто о настанку цивилизације, о томе како и којом брзином се развија данашња Kина и добар део или читава Азија, а истовремено да виде колико је Kина модерна и уређена земља, колико тога можемо од Kине да научимо и колико тога можемо да добијемо сарађујући са Kином“, рекао је Вучић у Палати Србија.

Вучић је додао да ученицима посвећеност, учење, сазнавање, рад нико не може да одузме.

Подсетио је на речи председника Kине Си Ђинпинга који је рекао да су „млади људи нада и будућност земље“, као и да млади људи треба да имају високе амбиције, осећај одговорности и да улажу неуморне напоре да остваре своје снове.

„Без снова нема будућности. Да бисте снове остварили морате да радите напорно, тешко, озбиљно и одговорно“, поручио је Вучић.

Он је замолио студенте да у Kини науче много и да та своја искуства врате у нашу земљу, као и да остваре не само лични напредак, већ да учествују у стварању већег богатства за целу Србију.Председник Србије захвалио је Kини, компанији Минт и председнику Сију што су омогућили ову размену студената, а студентима је пожелео успешан пут и изразио уверење да ће заволети Kину.

Студент Анђела Митић са Техничког факултета из Новог Сада рекла је да јој је част што ће бити део прве делегације која одлази у Kину на размену студената како би стекли нова знања.

„Част ми је да се обратим у име студената и да се захвалим на пруженој прилици, на шанси да дођем до нових сазнања, да разменимо мишљења о култури, традицији, али и напретку у технологијама са студенатима из Kине. Захвална сам председнику Вучићу на прилици да идемо у Kину и посетимо компанију Минт која послује у мом радном граду Лозници, која омогућава нова радна места“, рекла је она. Истакла је да се нада да ће и они имати прилику да кроз овај камп угосте младе из Kине.

 

Loading