ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Програм волонлтирања за студенте Правног факултета и ФПН у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић присуствовао је данас потписивању Протокола о програму волонтирања студената Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду у Министарству  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Протокол су потписали  Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. Др Сима Аврамовић, декан  Правног факултета  и проф. др Драган Симић, декан Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Програмом је предвиђено волонтирање  200 студената, по 100 са оба факултета, у трајању од три месеца на пословима  којима желе да се баве по завршетку студија. Циљ пројекта је да студенти стекну практична знања, а да истовремено пруже помоћ онима којима је најпотребнија а који се обраћају установама социјалне заштите, ради ефикаснијег остваривања њихових права.

Министар Зоран Ђорђевић је након потписивања протокола рекао да идеја пројекта није нова.

Идеја  је настала док је наш председник Александар Вучић био премијер, инсистирајући да се уведе дуално образовање и да се волонтирање искористи на најбољи могући начин, како би млади људи могли да стекну неопходно знање и искуство управо на местима где виде себе касније у будућности. Данас  желимо да им пружимо перспективу и наду, да остану у овој земљи и да им поручимо да за њих има посла у Србији. Очекујем да ће се најбољи од њих истаћи и изборити да сутра баш они буду запослени у овом Министарству,  рекао је Ђорђевић.

Министар је истакао да ће добробит од пројекта имати  сви, држава,  млади људи  и корисници установа социјалне заштите.

Намера нам је да, ако се овај програм покаже корисним, њиме обухватимо све универзитете у Србији који покажу интересовање за сарадњу, рекао је Ђорђевић.

Loading