ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао Математичкој гимназији 56 година рада

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас Математичкој гимназији 56 година рада.

Остварујући своју мисију и визију, радећи континуирано на унапређивању квалитета рада, промовишући своје резултате рада и постигнућа, Математичка гимназија је заслужено постала центар изврсности у области образовања ученика са посебним способностима за математику, информатику и природне науке“, рекао је министар на свечаној академији.

Он је истакао да у Математичку гимназију иду ученици који сваког дана инспиришу своје наставнике, а често наставници истичу да од њих и уче.

У раду Математичке гимназије препознатљива је тежња да се код ученика развија активан однос према знању, повезивању различитих предмета и садржаја, стимулисање критичког и стваралачког духа, истицање високих моралних, научних и општецивилизацијских вредности, као и стално унапређивање наставе, као дугог, постепеног и непрекидног процеса, заснованог на сопственом искуству и истраживањима, али и на искуствима истакнутих светских научних институција и ауторитета“, рекао је он.

Како је рекао, захваљујући преданом раду ученици освајају запажене резултате на такмичењима, не само из математике него и из осталих предмета.

Деценијама уназад школа добија различите повеље и признања за свој рад и допринос средњошколском образовању. Може се закључити да су у Математичкој гимназији сачуване изворне вредности и идеје, а да је будућност у даљем развоју и унапређивању, уз још веће ослањање на научна и технолошка достигнућа“, закључио је министар и пожелео им пуно успеха и у наредним корацима.

Loading