ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Добар одзив просветних радника за вакцинацију

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић оценио је да је одзив просветних радника за имунизацију добар и да је током данашњег дана њих 8 000 примило вакцину.

Министар је истакао да је држава обезбедила вакцине док у многим државама имунизација још није ни почела, као и да и даље улаже напоре да обезбеди додатне количине.

Сачињен је план вакцинације и просветни радници су међу приоритетима, што није случај у многим земљама. Свима нама циљ би требало да буде да се вратимо нормалном животу и раду, а то можемо само вакцинисањем“.

Ружић је похвалио организацију на Сајму и осталим пунктовима за вакцинацију и још једном захвалио здравственим радницима, запосленима у Канцеларији за информационе технологије и еУправу, волонтерима медицинских школа и свим другим укљученима у овај озбиљан посао.

Он је позвао просветне раднике и остале грађане који се још нису пријавили да то учине (imunizacija.euprava.gov.rs) и подсетио да су вакцине безбедне и да су прошле све контроле релeвантних институција.

Loading