ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић на свечаном пријему ученика у Ученички дом „Змај“ у Земуну

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас свечаном пријему ученика првог разреда средње школе у Ученички дом „Змај“ у Земуну.

Он је ученицима пожелео добродошлицу у ову установу ученичког стандарда, као и срећан почетак школске године.

С обзиром да долазите из различитих делова Србије, важно је да знате, да ученички дом није само место, где ћете након наставе проводити време, већ и где ћете на најбољи начин развијати своје идеје и креативност, а у томе ћете имати свесрдну подршку васпитача и других сарадника“, рекао је министар Ружић.

Радна јединица „Змај“ део је Ученичког центра Београд који нуди савремене услове смештаја за 180 ученика у 42 собе. Око 40 ученика првог разреда средње школе данас се уселило у овај дом.

Након последњих инвестиционих радова, који су започели крајем јуна 2022. године, а који су недавно завршени, адаптиране су 22 собе и свака је опремљена купатилом.
Ресорно Министарство издвојило 16.256.876 динара за опремање соба и ученичког клуба намештајем.

Овај дом, осим савремених капацитета, нуди и бројне садржаје за бављење спортом. Ту су кошаркашки и одбојкашки терен и теретана на отвореном, који су обновљени, а у које је установа уложила сопствена средства.

Loading