ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Улога и значај Шумарског факултета ће тек доћи до изражаја

Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да су улога и значај Шумарског факултета огромни с обзиром на то колико је инжењера, магистара и доктора наука изнедрио – свих оних који су уткали себе у развој Србије.

Велика је ствар славити установе и људе које су изнедрили 10.000 инжењера, стручњака, научника, који су развијали Србију„, поручио је Ружић на свечаној академији поводом 100 година од оснивања Шумарског факултета.

Он је рекао да ће Шумарски факултет и у будућности бити од изузетног значаја за развој нашег друштва и економије, јер је, као део образовног система, усмерен ка индустријским активностима, производњи намештаја и преради дрвета, важних сегмената индустријске производње.

Министар је указао да је Шумарски факултет од великог значаја за заштиту животне средине, јер школује и образује инжењере и научнике чија ће нас знања водити у напорима да сачувамо животну средину и одговоримо на све економске и еколошке изазове.

Истакао је да је и сам својевремено био ангажован у студентским организацијама, да зна колико је важно укључивање студената у рад факултета и да му је драго што се студентско организовање негује и на Шумарском факултету.

Предстоје нам изазовна времена, а улога и значај Шумарског факулета ће још више доћи до изражаја. Министарство је ту да утврди јавне политике у области образовања, а радећи са академском заједницом, биће то важан искорак„, рекао је Ружић.

Свечана академија која је одржана у амфитеатру факултета преношена је путем интернета због епидемиолошке ситуације. На њој су говорили ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић, декан Шумарског факултета Ратко Ристић и декан Пољопривредног факултета Душан Живковић.

 

Loading