ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Самарџић на отварању конференције о изазовима савременог високог образовања

Посебни саветник министарке просвете проф. др Јанко Самарџић отворио је Прву међународну мултидисциплинарну конференцију „Изазови савременог високог образовања“, коју организује Конференција академија и високих школа Србије.

Он је истакао да Министарство просвете има добру сарадњу са овом организацијом и да конференција представља заједнички искорак.

„Тема конференције је више него актуелна. Наиме, на недавно одржаној Другој годишњој конференцији о образовању на Савиндан у организацији председнице Владе, изазови у високом образовању оцењени су као кључни елементи агенде будуће Владе“, рекао је Самарџић.

Како је додао, важно је то што ће на овој конференцији бити презентовано преко 400 радова, што представља одличну платформу за размену искустава, знања и идеја између истраживача и стручњака из различитих научних области, са фокусом на изазове и могућности у савременом високом образовању.

„Министарство просвете увек је отворено и спремно да саслуша све нове идеје, предлоге и сугестије, јер желимо да заједно градимо образовни систем који одражава потребе и вредности нашег друштва“, поручио је Самарџић.

Loading