ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: Добра и квалитетна сарадња са министарством образовања Републике Словеније

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић и министарка образовања Републике Словеније Маја Маковец Бренчич оценили су данас током билатералног састанка у Словенији да постоји добра сарадња два министарства и најавили бољу сарадњу у области високог образовања, као и обнављање протокола о сарадњи на свим нивоима образовања.

Министар Шарчевић је навео је да постоји добра и квалитетна сарадња са словеначким министарством и изразио захвалност због искуства које је Министарство образовања Словеније пренело својим колегама у Србији.

Он је рекао и да се радује обнови протокола о сарадњи који ће, посебно  подржати  мобилност студената кроз програме ЕРАЗМУС и ЕРАЗМУС ПЛУС.

Захвални смо на исказивању жеље да  помогну око искуства вредновања  квалитета високо образовних установа, рекао је Шарчевић.

Министарка образовања Словеније Маја Маковец Бренчич указала је на значај вредновања високошколских установа јер то утиче и на финансирање. Она је навела да у Словенији постоји базично финансирање, варијабилно и развојно које указује да је неопходно имати дефинисане циљеве и да достизање тих циљева утиче на конкуретност.

Бренчич је оценила да постоји добра сарадња са Министарством просвете, науке и технолошког развоја  Републике Србије и министром Шарчевићем, нарочито по питању научне сарадње и дуалног образовања, као и да ће у наредном периоду акценат бити на сарадњи у области високог образовања.

Словеначка министарка најавила је да би у марту требало да се обнове протоколи о сарадњи два министарства на свим нивоима образовања и науке и формирају тимови за евалуацију.

 

Loading