ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Шарчевић: важно је усмерити се на квалитет

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас радове на реконструкцији Средње школе у Брусу и изјавио да очекује да ће комплетна санација школске зграде и фискултурне сале  бити завршена на пролеће.  

За адаптацију школе у Брусу средства у износу од 75 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Комплетно је реновирана фасада, столарија, санитарни чворови. Школа је сада енергетски ефикасна, рекао је министар.

Шарчевић је поручио да ће улагања у образовање бити настављена и да је потребно да се и школе и ученици усмере на квалитет.

Задовољан сам што је одељење гимназије у Средњој школи аплицирало  за смер за надарене за информатику, казао је Шарчевић.

Министар је додао да је са руководством школе разговарао о дигитализацији, обуци за наставнике и ученике, као и да је наставнике упознао са постојањем on line обука за ученике осмог разреда која ће им пружити  веће информатичке  компетенције.

Шарчевић је посетио и ОШ „Јован Јовановић Змај“ чија је реконструкција у плану , и за коју је у току израда  пројекта. Министар је претходно у Општини Брус разговарао са председником општине Милутином Јеличићем. Председник општине навео је да  локална самоуправа много улаже у образовање и изразио задовољство због посете министра и  досадашње помоћи Министарства.

Loading