ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак министра просвете и амбасадора Француске

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолинијем о сарадњи две земље у области образовања и заступљености француског језика у школама у Србији.

Шарчевић је рекао да Министарство посвете инсистира на квалитетним моделима учења и додао да двојезична одељења, осим у гимназијама, постоје и у средњим стручним школама.

Према његовим речима, осим тога, центар у Тршићу представљаће добру прилику за афирмацију не само француског, већ и других језика и култура.

Амбасадор Француске је подсетио да је Србија постала придружена чланица Међународне организације Франкофоније.

За нас је од суштинског значаја све што је у вези са очувањем француског језика, казао је он и указао на значај билингуалних одељења у Србији.

Мондолини је честитао министру на пријему Србије у пуноправно чланство Церна, као и на пуноправном учешћу у програму Еразмус плус.

Он је рекао да је за Француску Србија важан научни партнер и указао на значај француско српског програма „Павле Савић“.

Састанку у Министарству просвете, науке и технолошког развоја присуствовали су: државни секретари Владимир Поповић, Ана Ланговић Милићевић и Анамарија Вичек, помоћница министра Весна Недељковић, као и посебни саветник министра Александар Пајић.

Loading