ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Састанак са представницима Светске банке

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Београду са представницима Светске банке у Србији о имплементацији пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ чији је циљ повећање приступа квалитетном предшколском васпитању и образовању за свако дете, а посебно за децу из социјално угрожених средина.

Шарчевић и шеф канцеларије Светске банке у Србији Стивен Ндегва сагласили су се да је важно да пројекат буде што имплементиран.

Министар просвете је казао да је пројекат „само полазна тачка“ у повећању приступа квалитетном предшколском васпитању и образовању за свако дете.

Пројекат, вредaн 47 милиона евра подржаће повећање капацитета предшколских установа кроз изградњу, пренамену или адаптацију јавних зграда и на тај начин отворити 17.000 додатних места у предшколским установама. Пројекат ће допринети и унапређењу професионалних капацитета васпитача и унапређењу планова и програма и обухватати мере које ће повећати обухват деце из најосетљивијих група кроз грантове за најмање 30 општина.

Пројекат је рађен под руководством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а реализује се уз помоћ зајма Међународне банке за обнову и развој.

Loading