ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Стипендије за усавршавање француског језика

Wallonie-Bruxelles International – понуда стипендија за усавршавaње француског језика за држављане Републике Србије

Амбасада Краљевине Белгије у Београду је обавестила Министарсво просвете, науке и технолошког развоја, да је администрација Wallonie-Bruxelles International (WBI) одобрила три стипендије за усавршавање француског језика, за држављане Републике Србије за 2017. годину.

Стипендије се односе на следеће универзитете:

Слободан универзитет у Бриселу – за студенте који имају минимално добро знање француског на нивоу А1 европске скале за самооцењивање (часови током распуста)

Католички универзитет у Лувену – за будуће професоре француског као другог страног језика и познавање на нивоу Б2 европске скале за самооцењивање. (међународни летњи стаж у области методике наставе француског као страног језика)

Универзитет у Мону – за дипломате или службенике који треба да се баве питањима у области међународних односа. Захтева се добро усмено (ниво Б1) и писано (ниво Б1) изражавање на француском језику (стаж француског језика у области међународних односа)

Више информација о сваком програму, као и пријавне формуларе можете пронаћи у прилогу овог конкурса као и на сајту www.wbi.be/etudieroenseigner, или  се можете обратити г. Bertrandu Fonteyn-u путем мејла bertrandfonteyn@gmail.com.

Пријаве је неопходно доставити овом министарству на адресу:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Сектор за развој и високо образовање

Немањина 24 / V / V

Рок за доставу је 03.04.2017. године


Образац за свршене студенте

Образац за захтеве за доделу стипендије током лета 2017. године

Loading