ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Сутра почиње полагање завршног испита у августовском року

За ученике осмог разреда који нису приступили полагању завршног испита у јуну месецу, у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2020/2021. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2021/2022. годину, завршни испит реализује се 18, 19, 20. августа 2021. године.

Завршни испит у августовском року полажу само они ученици осмог разред, који из различитих објективних разлога нису приступили полагању у јунском року.

Тест из српског/матерњег језика  ученици полажу у среду, 18. августа, тест из математике у четвртак, 19. августа, а комбиновани тест биће одржан 20. августа.

Завршни испит у овом року полагаће и полазници функционалног основног образовања одраслих у четвртак 19. августа.

Ученици који обаве завршни испит, полагањем сва три теста, стичу основно образовање и васпитање, односно завршавају основну школу.

Резултати овог испита биће познати у понедељак 23. августа и објављени у школама. У уторак 24. и среду 25. августа преузимају се одлуке о упису после обављеног завршног испита (у окружним комисијама), где ће се распоредити на 11267 слободних места.  У петак 27. и суботу 28. августа биће извршен упис ученика у средње школе – трећи уписни круг, непосредно у школи.

 

Loading