ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Теквондисткиња Александра Перишић разговарала са децом на штанду Министартсва просвете

На штанду Министарства просвете у оквиру Сајма образовања и наставних средстава под слоганом „Победи знањем“ ученици и наставници основних школа представили су ученичке задруге и активности у оквиру обогаћеног једносменског рада, док ће током поподнева средње стручне школе представити образовне профиле и постигнућа својих ученика.

Посебно изненађење за ученике била је посета теквондисткиње Александре Перишић, која је са њима разговарала о значају спорта и својим искуствима са Олимпијских игара у Паризу где је освојила сребрну медаљу.

„Посебно ми је драго што сам данас на овом Сајму разговарала са пуно деце. Мој  пут није био баш лак. Знање, рад и дисциплина донели су сигурно успех. Мислим да за све што желите да остварите морате да имате знање, потребна је и дисциплина, али и да вредно радите. На тај начин могу да се савладају све препреке“, рекла је она.

Током данашњег сајамског дана ОШ „Драгојло Дудић“ из Београда представила је рад ученичке задруге, а ученици су демонстрирали начин на који праве сувенире, беџеве, декоришу шоље и кишобране. Ова школа представила је и шаховску и ликовну секцију, а за посетиоце Сајма су приредили и изложбу ликовних радова.

Ученици Музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке направили су посебну атмосферу на штанду Министарства извођењем класичних и других композиција. Ученици ОШ „Матија Губец“ из Доњег Таванкута презентовали су производе своје ученичке задруге и за посетиоце сајма припремали барaтфиле, посластицу-специјалитет из свог краја.

Ученици ОШ „Павле Поповић“ из Вранића приказали су слатке и слане производе које праве у оквиру активности обогаћеног једносменског рада, као и пројекат „Време дође да и Вранић пође.“.

Током поподнева Средња туристичка школа из Београда промовисаће образовне профиле из области туризма, „Политехника – школа за нове технологије“ из Земуна представиће знања и вештине из области роботике и мехатронике, док ће  Пољопривредно –ветеринарска школа са домом ученика из Свилајнца  показати на који начин се повезују теоријска и практична знања и изложити своје производе.

Сајам образовања и наставних средстава траје до 27. октобра 2024. године.

Loading