ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Тестови за стипендије за изузетно надарене ученике и на језицима националних мањина

Министарство просвете обавештава ученике припаднике националних мањина који су заинтересовани за стипендије Министарства просвете за изузетно надарене ученике да ће тестови, који су део конкурсне процедуре за стипендије за изузетно надарене ученике од ове године биће по први пут преведени на осам језика националних мањина – босански, бугарски, мађарски, румунски, русински, словачки, хрватски и албански језик.

Министарство просвете обавестило је средње школе у којима се настава одвија на неком од језика националне мањине да је у току пријављивање ученика средњих школа на конкурс за стипендије за изузетно надарене ученике и да ће сви тестови, који су део те конкурсне процедуре бити преведени и на језике националних мањина.

За остваривање права на стипендију за изузетно надарене ученике, ученици који испуњавају прописане услове полажу стандардизоване тестове, осим ученика уметничких школа који нису на теоретском одсеку.

Министарство просвете Републике Србије покренуло је иницијативу за превод тестова, а средства за превод обезбедио је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

Бише информација о стипендијама за надарене ученике и начину пријаве можете погледати на ЛИНКУ.

Loading