ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Трећа Школа кувања у организацији Студентског центра „Београд“

Министарка просвете проф др. Славица Ђукић Дејановић пожелела је данас успех полазницима треће по реду Школе кувања коју организује Студентски центар „Београд“.

Стално учење, надограђивање и стицање нових знања и вештина је неопходност коју доноси савремено доба. Имајући то у виду и препознајући потребу за квалитетним и обученим куварима на тржишту рада, Студентски центар „Београд” акредитовао је програм бесплатне обуке који обухвата припрему, сервирање и декорисање јела, у трајању од девет месеци“, рекла је министарка.

Она је додала да ће се обука обављати у свим ресторанима Студентског центра и да ће и трећа генерација полазника „Школе кувања“ своја знања стицати код искусних кувара.

Директор Студентског центра „Београд“ Горан Минић рекао је да је обука бесплатна и да у овој генерацији има 25 полазника.

Полазницима ће бити омогућено стицање трећег степена стручне спреме у складу са Законом о Националном оквиру квалификација Републике Србије“, рекао је он.

Министарка Ђукић Дејановић и директор Студентског центра уручили су данас сертификате о окончаном курсу полазницима претходне генерације „Школе кувања“.

Loading