ЋИРИЛИЦА | LATINICA

У сарадњи са ЕК у Београду одржана Хоризонт 2020 радионица

Европска комисија је у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја,организовала Хоризонт 2020 (Оквирни програм ЕУ за истраживање и иновације) инфо дан и радионицу 26. и 27. новембра 2018. године у Београду. Циљ овог догађаја био је да се истраживачима и научној заједници у Србији пруже додатне информације о могућностима учешћа у Хоризонт 2020 програму, о начину како треба да приступе различитим порталима, пронађу партнерске институције, припреме апликацију и како да избегну убичајене грешке.

Такође, презентоване су могућности за финансирање малих и средњих предузећа, сарадње академских институција и индустрије, Европски иновациони савет и др. Програм је био интерактиваног карактера и осмишљен тако да су учесници имали низ практичних вежби. 

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, професор др Виктор Недовић, поздравио је скуп и одржао презентацију везану за систем подршке истраживачком сектору и другим корисницима програма путем мреже националних контакт особа за Хоризонт 2020. У свом излагању је истакао значај и осталих међународних програма који су у надлежности Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Испред делегације Европске уније у Србији, скупу се обратио г-дин Дејан Шуваков. Програм са експертске стране су организовали и извели др Стивен Квори и др Џорџ Бонас.

Др Никола Томашевић са Института Михајло Пупин и проф. Радосав Јовановић са Саобраћајног факултета Универзитета у Београду су преставили своје искуство у два успешна Хоризонт 2020 пројекта.

Loading