ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Успешна сарадња Србије и Јапана

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са амбасадором Јапана Њ.Е. Ђунићи Марујама. На састанку одржаном у Министарству  просвете, науке и технолошког развоја министар Шарчевић истакао је да недавна посета Јапану била изузетно успешна и изразио наду да ће се постојећа сарадња у области образовања и науке са Јапаном продубити и наставити. Он се захвалио домаћинима у Јапану на гостопримству и подршци уз уверење да ће сарадња образовних и научних институција Србије и Јапана ојачати.      

Посета наше делегације Јапану је била само почетак реализације већ успешне сарадње и  представили смо само део научних активности. Радимо на томе да укључимо све битне чиниоце из научне заједнице како би направили шире предлоге сарадње са Јапаном. Неки ће бити базирани на постојећој, а неки засновани на новим видовима сарадње кад је у питању наука – рекао је министар.

Државни секретар проф. др Владимир Поповић истакао је да је посета Јапану била изузетно успешна и да ће у циљу продубљивања сарадње Србије и Јапана, Министарство припремити програм којим ће се подржати билатерална сарадња и мобилност истраживача. Он је навео да ће се  на такав начин оснажити наши истраживачки потенцијали и поспешити успешна сарадња две земље.  

Састанку су присуствовали  и  помоћници министра др Марина Соковић и проф. др Виктор Недовић.   

Loading