ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Вербић: Студенти безбедни, спремамо се за утакмицу

Студенти из Србиjе коjи су у посети Aлбаниjи, апсолутно су безбедни, презадовољни су приjемом домаћина у Tирани, њихових вршњака, од коjих су дочекани са великим нестрпљењем и очекивањима, изjавио jе министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић.

Министар Вербић, коjи ће са нашим студентима вечерас присуствовати фудбалскоj утакмици Србиjа – Aлбаниjа, рекао jе Танјугу да jе безбедност студената на високом нивоу, и да албанска страна улаже и додатне напоре након jучерашњег инцидента, у коjем jе каменован аутобус са нашим фудбалерима.

„Свима нам jе на првом месту да сусрет протекне без икаквих проблема и нема сумње да ће тако и бити“, рекао jе Вербић и истакао да су гости из Србиjе тренутно у Драчу, одакле ће за два сата кренути за Eлбасан, где се игра утакмица, заjедно са албанским домаћинима, код коjих су српски студенти смештени.

„Никаквих проблема ни инцидената ниjе било, студенти су наишли на добар приjем и са пуно наде очекуjу будућу сарадњу“, рекао jе министар Вербић Танјугу. Раниjе данас министра Вербића и студенте из Србиjе примио jе премиjер Aлбаниjе Eди Рама . Рама jе српске студенте примио у згради албанске владе рекавши да jе то „центар  за покретање диjалога“, коjи сведочи о историjи и владавини, али и уметности и култури, те да jедан њен део увек доступан jавности, пренели су албански медиjи. Премиjер jе захвалио студентима на поклонима коjе jе од њих добио, а претходно jе министра Вербића и студенте примила и министарка образовања Aлбаниjе Линдита Никоља. 

Loading