ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Иницијатива за прве студијске програме по дуалном моделу образовања покренута у Чачку

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић присуствовала је састанку на тему покретања текстилног студијског програма на Факултету техничких наука у Чачку који је одржан на иницијативу представника текстилне индустрије из Чачка, уз подршку локалне самоуправе. Састанку су присуствовали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, представници Привредне коморе Србије, компаније Тифани, ФТН Чачак и Техничког факултета „Михајло Пупин“ Нови Сад.

На састанку је било говора о успешној имплементацији модела дуалног образовања за потребе модно – текстилне индустрије, као и о потреби примене овог модела у високом образовању, посебно узевши у обзир да је 2019. године усвојен Закон о дуалном моделу студија у високом образовању.

Креирањем студијског програма по дуалном моделу и реализацијом истог на Факултету техничких наука у Чачку, биле би задовољене потребе за стручно оспособљеним кадровима, дипломираним инжењерима, не само за модно – текстилне фирме из Чачака, већ и за све са територије Моравичког, Рашког и Шумадијског управног округа.

Loading