ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Отворен Школски дан на Сајму образовања и наставних средстава

Mинистар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић отворио је данас Школски дан у оквиру 50. Сајма образовања и наставних средстава.

Он је навео да су на сајму представљени сви сегменти образовног система и да ће посетиоци моћи да се упознају са понудом програма образовних институција и установа различитих нивоа и струка, савременим наставним средствима, уџбеницима и осталим едукативним издањима, дидактичким средствима која подстичу креативност и квалитет образовања.

Ово је прилика да се представи скоро све што је урађено у свим сегментима образовања у Србији од предшколског до високог. Када је реч о предшколском образовању и васпитању ту је нови концепт под називом “Године узлета“, у основим школама ту су добри модели ученичких задруга, у оквиру средњег образвања биће предтављени стари и нови дуални модели, али и много тога другог, навео је Шарчевић.

Министар је рекао да ће на сајму бити представљене и високошколске установе које имају добре интернационалне моделе студија и које издају две дипломе и навео пример Економског факултета из Београда.

Шарчевић је обишао штандове више образовних институција и издавачких кућа, међу којима су и штанд Машинске школе из Чачка, Политехнике из Београда, Факултета организационих наука, Универзитета у Београду, Министарства просвете, науке и технолошког развоја…

На Сајму образовања и наставних средстава Mинистрство просвете, науке и технолошког развоја наступа под слоганом ,,Школа какву желим“.

Loading